Interaktivmedia

Att marknadsföra sig är viktigt för både företag och organisationer. Internet är idag en väldigt viktig kanal för att nå ut med sitt budskap gällande information om sina tjänster och produkter. Det är också ett billigt sätt att nå stora grupper av människor snabbt och slagkraftigt. För att lyckas med sin marknadsföring på webben finns det flera saker man behöver tänka på. På denna hemsida finner du information om just detta.

Fem steg till en bättre hemsida

  1. Det viktigaste med en hemsida är att besökaren enkelt hittar det han söker. Se till att hålla ner på antalet länkar i menyn. Man brukar säga att man bör ha max sju stycken huvudlänkar på en hemsida. Menyerna ska vara enkla och logiska.
  2. Se till att informationen på din hemsida är relevant, korrekt och uppdaterad. Om en hemsida inte uppdaterats under en längre tid funderar man på om företaget fortfarande finns kvar. Hemsidor som inte uppdateras ofta har heller inte många besökare. Se till att din hemsida ger besökaren ett mervärde i form av kunskap eller något annat som gör hemsidan spännande och intressant.
  3. Se till att din webbplats är användarvänlig. Använd ett enkelt språk som alla förstår. Se till att man förstår vad som är länkar och så vidare. Använd inte för tungladdade bilder och applikationer.
  4. Se till att din webbdesign är professionell. Om du inte klarar av att göra en professionell webbdesign själv så anlita en webbyrå som kan göra den åt dig. Det tar bara ett par sekunder för en besökare att få sig en uppfattning om din hemsida och därmed ditt företag.
  5. Visa tydligt vem som är avsändaren, det vill säga ditt företag. Det ska vara lätt att hitta kontaktuppgifter, adresser och så vidare. Visa även vilka du samarbetar med och dina referenser.